Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се

...
Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се
Коментари Харесай

Рашков: Гешев не позволява да се развие нито един процес, засягащ бившите управляващи

„ Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не разрешава да се развие нито един развой, който касае някогашните ръководещи ". Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков пред БНР.

Той сподели още, че не знае да има досъдебно произвеждане по сигналите за нарушавания, разкрити от служебното държавно управление. „ Всички тези каузи се забавят оптимално и няма никакъв резултат. Това не може и не трябва да ни стопира да работим. Аз доста се надявам, че в един миг в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят следствията да продължат ", сподели той.

„ Ние ще проверяваме до дъно всички градежи, които са стартирани от Бойко Борисов, най-много автомагистралите, където още през цялото време се констатират десетки нарушавания. Дори не знам дали има деяние по строителството на автомагистрала „ Хемус ", което да е в сходство със закона ", безапелационен бе министърът на вътрешните работи.

Той акцентира, че всичко, което е открито като нарушавания по строителството на „ Хемус ", ще бъде предоставено на прокуратурата. „ Ще публикуваме всичко, обществото би трябвало да знае. После ще чакаме прокуратурата да свърши нейната работа. Да забележим дали това ще се случи ", посочи той.

Според него прокуратурата е можела да предприеме следствие сега, „ когато е стартирана автомагистрала „ Хемус " и е било обществена загадка, че там се правят нарушавания на закона ". „ Угоднически ли прокуратурата е мълчала, когато е почнало едно строителство без каквито и да било строителни бумаги? Българската прокуратура не е ли знаела това? МВР, ръководено от Христо Терзийски и Младен Маринов, не е ли знаело това? ДАНС не е ли знаела това? ", разяснява Рашков.

„ Правозащитните органи не могат да останат безучастни към това, което се случва у нас в този момент - по умозрителен метод да бъдат вдигани цените по този начин, че да станат непостижими за елементарния български жител ", сподели още служебният министър по отношение на акцията на ДАНС и Министерство на вътрешните работи в КЕВР. Той уточни, че към момента не може да даде повече информация от тези инспекции.

По думите му те нямат връзка с предизборната обстановка в страната и акцентира, че „ тези дейности ще бъдат всекидневие оттук насетне ". „ От момента, в който работи служебното държавно управление, сигналите и жалбите в Министерство на вътрешните работи са се нараснали доста пъти. Това значи, че до преди месеци хората не са имали доверие на този държавен орган и не са намирали за належащо изобщо да търсят протекция в Министерство на вътрешните работи. Министерството в този момент обръща внимание на всеки сигнал на български жител ", съобщи министърът. 

Рашков разяснява и разпита на Бойко Борисов по сигнала за оказан напън преди повече от 10 години против очевидец по следствие против ексземеделския министър Мирослав Найденов.

„ Проверката беше наложителна, защото преди десетина години такава не е осъществена. Тогава по това дело Борисов въобще не е бил разпитван ” уточни той. И добави: „ Когато цяла България чу диалога сред Борисов, Кокинов и Найденов, а те разискват ситуацията на Найденов, който може да стане обвинен - Борисов и по този въпрос не е разпитван. Когато се крие делото в прокуратурата, резултатът е съвсем нулев ", съобщи Рашков.

Той посочи, че прокуратурата се е  " самопоставила в услуга на политическата власт ".

Относно организацията на изборите, Рашков разяснява, че при предходното гласуване са били „ стопирани опитите за престъпен избор, както е бил осъществен на десетки избори преди този момент ". „ Това е заслуга на Министерство на вътрешните работи. Действали сме по легален ред по отношение на всекиго, за който е получен сигнал, че приготвя пазаруване или пласиране на гласове. Това по никакъв начин не е сложна работа, тъй като в предишни интервали дотам бяха отработили схемите за пазаруване и пласиране на гласове, че не чакаха Министерство на вътрешните работи съществено да се захване с противодействието на тази тяхна активност. В тази профилактична устременост са изготвени към 10200 предупредителни протокола - това е правна опция, планувана в закона ", означи Рашков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР